Rengøring af lædermøbler

Selvom lædermøbler normalt er rimelig hårdføre over for snavs og skidt, kan det ikke undgås, at de med tiden får lidt pletter eller at andre urenheder sætter deres spor på læderet. Men med de rigtige midler kan mange af pletterne fjernes, og med regelmæssig pleje kan risikoen for, at de opstår minimeres.

 

Rengøring af lædermøbler

Selvom lædermøbler normalt er rimelig hårdføre over for snavs og skidt, kan det ikke undgås, at de med tiden får lidt pletter eller at andre urenheder sætter deres spor på læderet. Men med de rigtige midler kan mange af pletterne fjernes, og med regelmæssig pleje kan risikoen for, at de opstår minimeres.

Genopfrisk dine lædermøbler

De fleste lædermøbler er indfarvet og behandlet fra fabrikken, så de er meget modstandsdygtige over for pletter og snavs. I hverdagen kan du derfor oftest klare rengøringen af dine lædermøbler med en støvklud og mange småpletter og genstridigt skidt kan fjernes med en fugtig klud.

Er læderet derimod ikke gennemfarvet (anilin læder) eller er det næsten råt (vegetabilsk læder), tager det meget mere imod både snavs og fugt. Mange synes det er charmerende at læderet over tid får lidt patina og kan måske godt lide det slidte look.

Men uanset hvilken slags læder, der er på dine lædermøbler, bliver det før eller siden nødvendigt, at rengøre lædermøblerne med mere end bare en fugtig klud. Det kan f.eks. være, hvis der er kommet en kuglepensstreg i møblerne, eller der er blevet spildt noget farvet eller stærkt lugtene i dem.

Rengøring af lædersofa

Får lædersofaen en plet og har du ikke et læderrensemiddel i huset, kan den hurtige førstehjælp være varmt vand med en mild opløsning af sæbespåner. Det kan i nogle tilfælde fjerne pletten helt eller i hvert fald formindske skaden. Men pas på med, hvor meget og hvor kraftigt sæbevand du påfører.

Derefter er det vigtigt, at du hurtigst muligt får bestilt lædercreme og et rensemiddel til læder hjem. Vi har det i vores webshop enten som et praktisk sæt eller som selvstændige produkter.

Brug rensemidlet til at fjerne de sidste spor efter pletten og behandl derefter sofaen med en gang lædercreme til sidst, så du forsegler læderet efter rengøringen. Derved tager det ikke så nemt imod nye pletter og urenheder og læderets naturlige smidighed genoprettes.

Rengøring af læder

Når du skal rengøre læder med et læderrensemiddel, påføres rensemidlet på selve pletten med en tør, fnugfri klud. Er pletten mere genstridig, kan du i stedet bruge en syntetisk husholdningssvamp.

Fjerner det ikke pletten, kan du i stedet anvende en såkaldt ”strong cleaner”. Husk at følge brugsanvisningen nøje. Stammer pletten fra en kuglepen, bør du i stedet anskaffe en særlig ink-cleaner. Endelig kan eventuelt lugt fjernes med en særlig lugtfjerner til lædermøbler, som vi også forhandler i vores webshop.

Er du så uheldig, at få spildt et opløsningsmiddel som acetone på læderet, vil der oftest opstår en misfarvning i stedet for en plet. For at fjerne alle spor af misfarvningen, skal læderet genindfarves. Er du så heldig, at læderet er sort, behøver du ikke genindfarve hele møblet eller den hynde, pletten sidder på, men kan i stedet købe en sort læderfarve i vores webshop og genindfarve selve pletten med den.

Genopfrisk dine lædermøbler

Du kan også bruge et læderrengøringsmiddel til at genopfriske hele lædermøblet. Så fremstår det oftemere rent og pænt. Husk dog altid at afslutte behandlingen med at påføre lædercreme, så læderet forsegles og beholder sin blødhed. Gamle pletter er næsten umulige at fjerne. Her kan man kun genindfarve møblet for at få pletterne væk.

Du kan få flere tips og tricks til rengøring og vedligehold af lædermøbler på vores blog.

Gerskovvej 11, Gerskov
5450 Otterup
Tlf: 64 82 35 70
Mobil : 40 30 35 70
Cvr: 26555280
Email: info@laedersnedkeren.dk